silhouette

Cryolipolyse - Het nieuwste op het gebied van figuurcorrectie

 

Hoe werkt Cryotherapie (vet bevriezen)?

Onderzoekers aan de Harvard Medical School ontdekten dat vetcellen minder goed bestand zijn tegen kou dan andere lichaamscellen. Beneden de temperatuur van 9 graden vindt er een soort kristallisatie plaats van de vetcellen waardoor deze van structuur veranderen. Het lichaam ziet deze verandering als ‘ongewenst’ en zal deze op een natuurlijke manier via de nieren en de lever uit het lichaam verwijderen. Cryolipolyse betekent dus letterlijk; het verwijderen van vet uit het lichaam door het afkoelen (bevriezen) van vetcellen. Het omliggende weefsel, wat geen vetcellen bevat zal niet onderhevig zijn aan veranderingen. Het resultaat is vetvermindering op de bekende probleemzones zoals buik, love-handles, taille en heupen.

De behandeling  

Om de huid te beschermen wordt er een speciaal membraam aangebracht op het te behandelen gebied. Hierna wordt er een speciale applicator doelgericht op uw probleemgebied geplaatst. Door middel van vacuüm wordt de vetplooi voorzichtig in de applicator getrokken en tussen 2 koelplaten tot 4°C gekoeld. Bij deze temperatuur bereiken de vetcellen een stadium dat lijkt op bevriezing en de structuur veranderd. Het resultaat is vetvermindering op de plaatsen waar je dat wil en tevens een strakkere huid. In slechts één behandeling is een reductie van 20 tot 22% van het onderhuids vetweefsel mogelijk.

De behandeling duurt slechts 45 minuten en is vrijwel pijnloos. In de tussentijd kunt u gerust naar muziek luisteren, een boek lezen of even uw ogen dichtdoen. Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Na de behandeling begint het natuurlijke proces van afsterven van de vetcellen. Deze worden door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd via de lever en de nieren. De eerste resultaten worden zichtbaar binnen drie tot vier weken, maar de grootste verandering ziet u gemiddeld na 2 maanden.

Is het effect blijvend?

De verwijdering van vetcellen door bevriezing is blijvend. De vetcellen die verwijderd zijn komen immers niet meer terug.

Voordelen Cryotherapie

·        Geen herstelperiode en geen bijwerkingen

·        Vrijwel pijnloos en non-invasief (geen operatie)

·        Er zijn slechts 2 tot 3 behandelingen nodig

·        Zeer veilig en effectief

Is Cryolipolyse voor iedereen geschikt?

Wanneer uw BMI (Body Mass Index) boven de 30 is, wordt een cryolipolyse-behandeling niet geadviseerd. Ook als er problemen of aandoeningen aan de lever of de nieren zijn, is de behandeling niet geschikt. Tijdens de intake worden eventuele medische aandoeningen besproken. Aan de hand van die uitkomst wordt bekeken of u in aanmerking komt voor de behandeling.

 

Cool-Lipotherapie 

Om de vetafbraak te activeren raden wij u aan om een week ná de behandeling een aantal intensieve bindweefsel massages te ondergaan met onze Starvac SP Dermotherapie. Dit om de afvoer van afvalstoffen die vrijkomen te stimuleren en de huid een mooie vorm te geven. Deze bindweefsel massage is de perfecte nabehandeling en draagt bij aan een verbluffend eindresultaat.


Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek 0575-544680« Terug naar het overzicht

FysieQ voorheen Silhouette Health & Beauty

Het Zwanevlot 323
7206 CS ZUTPHEN

Tel: 0575-544680
routebeschrijving

Openingstijden

Maandag 08.00 - 21.00 uur
Dinsdag 08.00 - 20.00 uur
Woensdag 08.00 - 21.00 uur
Donderdag 08.00 - 20.00 uur
Vrijdag 08.00 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 13.00 uur

Wij zijn aangesloten bij: